Guide: det viktigaste om bredbandsabonnemang och internetabonnemang

Fiberbredband är framtiden

Bland internetabonnemang i Sverige är det fiber som är det absolut snabbaste bredbandet. Med fiber kan du komma upp i mycket snabba hastigheter. Tillförlitligheten är fenomenal. Fiberoptiskt bredband är utmärkt för stora familjer, större hushåll och för dig som tycker om att streama film och TV eller lyssna på musik. Om du är en gamer och spelar spel online är ett snabbt fiberbredband ett självklart val.

Men vad är det egentligen som är så speciellt med ett fiberoptiskt bredband, undrar du säkert.

Fiber är snabbt. Otroligt snabbt. Om du är seriös med ditt Internetanvändande behöver du en fiberanslutning. Fiber är den snabbaste typen av Internet som finns. Om du ska strömma en film börjar den på en gång. Om du vill skicka ett fotoalbum till en kompis går det på momangen. Utifall du vill spela spel online behöver du inte vänta och det blir inga fördröjningar. Det är en skön upplevelse helt enkelt.

Hur snabbt är ett fiberoptiskt internetabonnemang?

Det finns olika nedladdningshastigheter för fiberoptiska internetabonnemang. Med Sveriges bäst i test-vinnare Ownit kan du få en hastighet på upp till 1000 Mbit/s. Det är grymt snabbt. Om du tycker det är för snabbt har de även grundpaket på mellan 50 och 100 Mbit/s. Det är också mycket snabbt. Jämför det med till exempel vanligt ADSL som sällan har över 20 Mbit/s och ofta är mycket långsammare än så. När du byter från ADSL till fiber bredband kommer du att märka en enorm skillnad, som dag och natt.

Egentligen är det inte dyrt med fiberoptiskt Internet. Priset som du betalar per Mbit/s är långt mycket lägre än för till exempel mobilt internet eller ADSL. Om du behöver lite snabbare hastighet är det ett mycket prisvärt val.

Vilka olika leverantörer har fiber bredbandsabonnemang?

Nu för tiden har de flesta bredbandsleverantörerna i Sverige fiber i sitt erbjudande. Om det är ett mycket snabbt Internet du är ute efter tycker vi att du ska fundera på att välja Ownit. Det är vår personliga favorit. Det faktum att de har störst antal nöjda kunder i hela Sverige (enligt Svenskt Kvalitetsindex) talar sitt tydliga språk. Som kuriosa kan vi nämna att Ownit är leverantör till Inferno Online på Odenplan. Det är ett centrum för gaming och deras krav på hastighet är minst sagt höga. Om de är nöjda är vi övertygade om att du också blir nöjd med detta supersnabba bredband.